Mer om travsport

Mer om travsport

november 11, 2020 Av Av Thomas

Denna artikel handlar om travsport. Inom travsport, får en specifik ras av hästar som kallas Amerikansk standardhäst dra en tvåhjulig vagn som kallas en racebike, som styrs av en förare. Dessa hästar kan nå hastigheter över 30 km / h. En sak som gör travsport bra är att vem som helst kan engagera sig. Till en liten investering kan nästan vem som helst äga en häst, och det finns tränare och förare av alla olika erfarenhetsnivåer. Det finns till och med hela kretsar bara för amatörförare.

Men även om du inte har råd att äga eller träna en häst, kan du komma nära och personligt med djuren och förarna på banan. Många spår erbjuder barn- och paddockturer och en chans att träffa ryttarna som tävlar där. Även om du kan titta på sele racing från ditt hem, på din dator och till och med på din telefon, är det bästa sättet att uppleva sporten live och personligen.

Vad är en standardhäst?

Standardhästen är en vacker, skonsam hästras som är kärleksfull och lätt att arbeta med. Rasen kommer i många färger, med vit (en ljusbrun) och brun är den mest dominerande. De väger mellan 800 och 1 200 kg. och är kända för sina heta temperament. Bakgrunden av rasen Standardhäst kan spåras tillbaka till hästen Messenger, en grå fullblodshäst som fördes till USA på 1700-talet. Praktiskt taget kan alla nordamerikanska Standardhästar spåras tillbaka till Messenger’s föregångare, Hambletonian 10. Namnet “Standardhäst” har sitt ursprung från de tidiga travarna som var skyldiga att nå en viss tid i milsträckan för att registreras som en del av ny ras. Travsport baseras på tradition och historia, men rasen fortsätter att utvecklas varje år. Det är fantastiskt att se dessa otroliga djur nå nya nivåer av hastighet och spetskompetens.

Livet bortom tävlingen

Som ras är Standardhästen atletisk, intelligent och väl lämpad för många olika uppgifter. Efter att de har tävlat (eller kanske om de aldrig tävlade alls), fortsätter många Standardhästar att hitta sitt nya hem och nya yrken. Yrken som polis- eller militärmonteringar är exempel på en karriär för en standardhäst. Många tävlingshästar har också framgång med att tävla inom speciella discipliner som dressyr, uthållighetsridning och snabbhäftning. Men även om det inte finns en ny “karriär” som väntar på en häst efter att han har tävlat, är målet alltid att hitta ett bra, kärleksfullt hem för dem, och det finns många adoptions-, pensionerings- och nöjeshästorganisationer som åtagit sig att göra bara det där.

Historik

Historik

Travsport i USA har en rik och färgstark historia. Standardhäst-racing har varit en integrerad del av den amerikanska berättelsen, från dess ödmjuka bakvägar till den syntetiserade, standardiserade-verksamheten som vi känner idag. Travsporten uppstod först som en rolig, fritidsaktivitet för grannar som ägde hästar (som nästan var alla) för att tjäna skrytpoäng och tävla mot varandra. Dessa tidiga lopp ägde ursprungligen ut på landsvägar och bygator, men när de informella händelserna blev mer populära byggdes racerbana för att rymma ryttarna och fansen. Det var kort om sporten för denna gång.