Bästa ridskolorna i Sverige

december 19, 2019 Av Av Thomas

Ridskolor är något som man borde gå till om man vill hålla på med ridsport. Ridsport är egentligen ett samlingsnamn som står för flertalet olika hästsporter på en och samma gång. Det som alltid stämmer oavsett vilken typ av ridsport man utför, är vikten av samspelet mellan ryttaren samt hästen. Ju bättre samspel de båda parterna har med varandra desto större chans är det att de tillsammans får bättre resultat.

Det som är ganska ovanligt inom sportvärlden är att inom hästsport så tävlar både manliga och kvinnliga ryttare emot varandra inom nästan alla grenar. Det är enbart inom voltige som män och kvinnor inte tävlar emot varandra i hästvärlden. Hästsporterna som finns är bland annat dressyr, fälttävlan, banhoppning och tidigare nämnda voltige. Är man då intresserad av hästar samt att utföra någon eller flera av dessa sporter så är det bra att få hjälp av en ridskola samt tillgång till dess lokaler och hästar. Ridsport är något som är relativt stort här i Sverige och vi har som land haft ett par fantastiskt ridskolor. Nedan så kommer några av de bästa vi i Sverige har att presentera.

Ridskolorna

Sollentuna ridklubb är en ridklubb som är belägen i Sollentuna i Stockholms kommun. Den rankas som att vara en av Sveriges allra bästa ridskolor och vann faktiskt pris för detta från Svenska Ridsportförbundet årtalet 2017. Deras framgångar med bra ledning samt bra villkor för lärare, utövare och hästar har gett resultat. Klubben är så populär så att hela 200 barn har valt att köa om plats i ridskolan. Väntetiden för att få en plats är då uppe i strax under 3 år. Det sägs att arbetsmiljön ska vara en av de allra största anledningarna till att klubben fick nominering och vinst inom kategorin den bästa ridklubben i Sverige.

Varbergs Ridklubb som ligger i Varbergs kommun är ännu en av de riktigt bra ridklubbarna som finns i vårt avlånga land. Klubben erbjuder en mycket varierad och bra verksamhet för alla medlemmar samt anställda. Det är en väldigt genuin klubb som får alla att känna sig välkomna och sedda. De är såklart väldigt noggranna med säkerheten på skolan samt välmående för alla olika individer bland eleverna men likaså hos hästarna. Precis som människor så har även hästarna olika förutsättningar. Ridklubben erbjuder bra alternativ på klasser för alla åldrar. Klubben kan anses vara mycket kreativ. Årtalet 2016 så var de den klubb som kammade hem segern för den bästa ridklubben i landet.

Södertälje Ridklubb som ligger i Södertälje i Stockholms kommun vann även de pris för Sveriges bästa ridklubb men detta var årtalet 2013. De erbjuder mycket yta på sin ridklubb med imponerande 4 anläggningar samt bra möjligheter att rida ute i naturen som omger ridskolan. De erbjuder en högkvalitativ utbildning inom ridsporten. De är även den skola som är ensam med att erbjuda voltige i Stockholms kommuns område. Deras hästar är väldigt välutbildade inom flera av de olika ridsporterna och klubben tar en bra ställning till att man använder skolans hästar för att resa iväg på olika tävlingar.